Çmimin Nobel për Paqen për të zgjidhur një mosmarrëveshje 30-vjeçare

Kryeministrat e Republikës së Maqedonisë dhe Greqisë, Zoran Zaev dhe Alexis Tsipras, janë emëruar për Çmimin Nobel të Paqes.

Emërimet e tyre u paraqitën nga presidenti i grupit të Aleancës Progresive të Socialistëve dhe Demokratëve në Parlamentin Europian, si dhe Udo Bulman dhe Skah Keller nga grupi i të Gjelbërve, njoftojn mediat.

Zaev dhe Cipras arritën të zgjidhnin mosmarrëveshjen 30 vjeçare për emrin për Republikën e Maqedonisë. Traktati i Prespës, i cili u nënshkrua më 17 qershor 2018, tashmë është ratifikuar nga parlamentet e të dy vendeve. Në këtë mënyrë, Maqedonia hap rrugën për integrimin e saj Euro-Atlantik./www.mtm.mk

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *