Rrugëtimi 100 vjeçar pas vdekjes, i Ismail Qemalit

Në përkujtim të 100-vjetorit të vdekjes së Ismail Qemalit, Muzeu Historik Kombëtar do të organizojë një…

Del dokumenti, Enver Hoxha ishte një injorant që ngeli katër herë në klasë

Studiuesi Hasan Bello ka publikuar sëfundmi një dokument të rrallë, i cili lidhet me arsimimin e…

Hasan Prishtina bashkon nën flamurin për të cilin dha jetën !! -nga Marin Mema

Eshtrat e të madhit Hasan Prishtina nuk duhet të ndajnë, por të bashkojnë. Ai është një…

NË ÇAMERI, ATJE KU EDHE GURËT FLASIN SHQIP…

Nga: Arben KONDI Të vizitosh Çamërinë është emocion dridhërues. Për më tepër që ditët e fundit…

Greqia e “Maqedonia” zihen për emrin dhe Aleksandrin e Madh, por ç’thonë autoret e lashtë për të?

Nga MARIN MEMA Të shkruash për Aleksandrin e Madh nuk është e lehtë, por as e…

Etruskёt, populli i veҁantё nёn hijen e romakёve

Pothuajse askush nuk i njeh etruskёt, kultura e parё e zhvilluar nё Italinё antike. Ekspozita nё…

Libri në Gjuhën Shqipe, më i vjetër se ‘Meshari’

Përsëri ata, austriakët, të dashuruarit e përjetshëm me shqipen, që këtë radhë na befasojnë me një…

Fotografitë nga Droni që shfaqin pabarazinë e tmerrshme në Afrikën e Jugut

Për afër 50 vite shtypje sistematike raciale dhe ndarje ka kapluar Afrikën e Jugut. Derisa ligji…

10 zbulime historike që askush nuk ka mundur t’i shpjegojë

Historia e botës është e mbushur plot me mistere. Askush prej nesh nuk do të jetojë…

Egjipti i lashtë i parë nga lart

Piramida, varre, statuja, tempuj dhe peizazhe: mrekullitë e tokës së faraonëve të vëzhguara nga një pikë…