Erdhi fundi i botës, shkencëtarët: Ja kur përplaset asteroidi me tokën

Me dhjetëra herë janë përfolur data të ndryshme për fundin e jetës së planetit tonë. I…

Euro të reja, rezistente ndaj lavatriçes, hekurit dhe ujit

Kartëmonedha të harruara në pantallonat xhinse dhe të vendosura rastësisht në makinë larëse? Ose nën hekur?…

Zgjerohet sistemi diellor

Zgjerohet sistemi diellor. Neptuni, planeti më i largët ka një Hënë të re dhe kështu numri…

Shpiket pajisja që kthen mendimet në fjali

Shkencëtarët kanë ndërtuar një pajisje që do iu vijë në ndihmë njerëzve që nuk flasin. Krijimi…

E ardhmja e punës

Shumë nga llojet e punëve të sotme nuk ekzistonin para 10 vjetësh. Dhe, pas një dekade,…

Google, me aplikacion që zbulon sëmundjet me ‘smartphone’

“Senosis” do të masë nëpërmjet fotokamerës, hemoglobinën, rrahjet e zemrës dhe nivelin e bilirubinës, ndërkohë që…