Plani greko-osman për zhdukjen e SHQIPES

Cili ishte plani për zhdukjen e gjuhës shqipe? Si u masakruan shumë mësues? Vrasjet tragjike dhe detajet e mbuluara shfaqen si kurrë më parë…

Dita Ndërkombëtare e Tokës, ja mesazhi i Ambasadës së BE-së

Ambasada e Bashkimit Europian ka dhënë një mesazh të rëndësishëm, në ditën ndërkombëtare të ditës së…

100 vite më parë, lufta me gripin spanjoll (Foto-lajm)

Fotografi bardhezi të 100 viteve më parë janë rikthyer me ngjyra, për të treguar se si…

Akademia e Shkencave ripropozon Ismail Kadaren për “Nobel”

Sot Akademia e Shkencave ka mbledhur tryezën “Kadare dhe letrat shqipe” ku është ka ripropozuar shkrimtarin…

552 vjet nga vdekja e heroit kombëtar Skënderbeu

Sot mbushen plot 552 vjet nga vdekja e Heroit tonë Kombëtar Gjergj Kastriot Skënderbeu, në 17…

Goralët, malesorët ilirë në Poloni

Vite ma përpara, aty nga viti 1993, me paten ra ne dore do albume te vjetra…

Kuvendi i Arbrit më 14-15 janar 1703 i dha udhë emrit të shqiptarëve

Kuvendi që i tha:“ Ndal! emrit të Arbërit, dhe nxori nga fshehtësia shekullore anonimatin shqiptar, duke…

Rrugëtimi 100 vjeçar pas vdekjes, i Ismail Qemalit

Në përkujtim të 100-vjetorit të vdekjes së Ismail Qemalit, Muzeu Historik Kombëtar do të organizojë një…

Del dokumenti, Enver Hoxha ishte një injorant që ngeli katër herë në klasë

Studiuesi Hasan Bello ka publikuar sëfundmi një dokument të rrallë, i cili lidhet me arsimimin e…