Pastrimi i interierit të veturave, i domosdoshëm për ta luftuar koronavirusin

Pastrimi i duarve dhe pastrimi e dezinfektimi i sipërfaqeve janë dy mënyrat më të mira për…

Eksperti: Sa kohë duhet që të krijohet vaksina për koronavirusin

Drejtori i Emergjencave Shëndetësore të Organizatës Botërore të Shëndetësisë, Mike Ryan, ka treguar se sa kohë…

Koronavirusi, Japonia lëshon në treg testin 15-minutësh

Japonia ka shtuar në mënyrë dramatike prodhimin e kitese testuese të koronavirusit vrasës, duke përfshirë dhe…

Pijet me sheqer shkaktojnë disa sëmundje

Njerëzit që pinë më shumë se dy pije joalkoolike në ditë me sheqer ose ëmbëlsues artificialë,…

Uthull molle dhe mjaltë për pastrimin e mushkërive

Inflamacioni dhe akumulimi i sekrecioneve në mushkëri si pasojë e të ftohurës ose gripit mund të…

Sa janë efektivë dezinfektuesit, dhe sa herë në ditë duhet ta përdorni atë

Sanitizuesit e duarve konsiderohen efektivë kur përmbajnë të paktën 60 për qind alkool, sipas Qendrës Amerikane…

Koronavirusi mund të mbijetojë në ajër për disa orë e në sipërfaqe për ditë të tëra

Koronavirusi i ri, që bartet shumë lehtë, e që ka shpërthyer në një pandemi globale, mund…

Këshillat e OBSH-së për koronavirusin

Për sa kohë mbijeton koronavirusi në sipërfaqe, a është rezistent ndaj motit të nxehtë apo të…

Abuzimi me çmimet/ OBSH publikon recetën e dezinfektuesit të bërë vetë

Alkooli etilik, glicerina dhe uji i oksigjenuar të holluara në ujë të distiluar apo të zierë…

Shpërndarja e koronavirusit, e papërmbajtshme

Një hartë e re alarmuese për shpërndarjen e koronavirusit të ri Covid-19 tregon se përhapja e…